منتديات امير البحار
زائرنا العزيز مرحبا بك فى منتدى امير البحار ان لم تكن مسجل فنحن يسعدنا انضمامك لاسرة المنتتدى(اسره منتدى امير البحار)

منتديات امير البحار

منتدى مصرى عام
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» دعاء لنصرة الشيخ الهاشمي
الإثنين ديسمبر 15, 2014 1:09 am من طرف كنده

» أنشودة لما نستشهد بنروح الجنة
الإثنين نوفمبر 11, 2013 2:56 pm من طرف صحفى المستقبل

» كفر المنازلة
الجمعة نوفمبر 02, 2012 6:58 am من طرف صحفى المستقبل

» من كتاباتى الخاصه
الإثنين مايو 21, 2012 4:10 am من طرف صحفى المستقبل

» أدخل إضحك واخرج
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:19 pm من طرف Albe7_Alromanci

» هل انتى مهمة عند زوجك
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:10 pm من طرف Albe7_Alromanci

» صلاح جاهين انا مصر عندى احب واجمل الاشياااااء
الخميس مارس 31, 2011 1:39 pm من طرف صحفى المستقبل

» قصيدة لشعب دمياط
الخميس يناير 27, 2011 12:28 pm من طرف صحفى المستقبل

» احـتـرامــي.. لـلـحـرامــي
الخميس ديسمبر 09, 2010 12:42 pm من طرف صحفى المستقبل

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

شاطر | 
 

 زهقتى ومحتاره تطبخى ايه تعاااااااالى وانا اقولك

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميره البحار

avatar

عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 06/02/2010

مُساهمةموضوع: زهقتى ومحتاره تطبخى ايه تعاااااااالى وانا اقولك   الإثنين فبراير 15, 2010 2:19 am

نبدا بسم الله...

الفراخ بالكارى:

المكونات: (فراخ مخلية حسب الكمية-فلفل رومى وجزر حسب الرغبة-كارى-دقيق-بصلة-توابل-مكعب ماجى)

الطريقة:تفرومى البصلة فى حلة مع وضع فلفل اسود ملح بسيط(بهارات) و حتة سمنة وتشوحيهم وتحطى معلقة دقيق و معلقة كارى كبيرة مع التقليبز
اول ما تحسى ان البصلة اتحمرت شوية تبتدى تحطى الفراخ المخلية بس الاول قطعيها لقطع صغيرة.
وبعدين ضيفى القليل من الماء مع التقليب لحد ما تحسى ان القوام بقى مناسب وبعدين تحطى الخضار المتقطع
تسيبها شوية هتغلى غلوتين كدة لحد ما الفراخ تستوى و القوام بتاع الكارى يتقل شوية
تكونة انتى بقى محضرة رز ابيض و طبق السلطة المعتبر و تكون احلى وجبة و مش هتاخد منك نص ساعة بالكتير


الحوواشى:

المكونات:لحم مفروم-بصلة مفرومة-فلفل رومى مدقوق-توابل-بقدونس مفروم حسب الرغة-وطبعا خبز شامى

الطريقة: تشواحى البصلة مع التوابل و الفلفل الرومى المدقوق و بعدين تضيفى عليهم اللحم المفروم مع وضح قليل من المية وخالى باللك اوعى المللح يخونك متزوديش

بعد ما تستوى تكونى محضرة الخبز و مسماه نصفين و تجيبى صنية مسطحة وتفرشيها بورك الزبدة وترصى الخبز وتخطيه بالورق تانى

لو مش متوفر ورق الزبدة ممكن تفرشى ورق المونيوم بس ادهنيه انتى بالزبدة وخطيه بورق مدهون بالذبدة تانى ويستحسن برضوا انك تدهنى الخبز نفسه بالزبد بس بسيط اوى

تكونى مسخنة الفرن و تحطيه فيه و تبعيه اوعى يتحرق منك ابقى قلبيه كل شوية

كفتة مع البطاطس المحمرة:

نفس الخلطة بتات الللحم المفروم بتاعت الحوواوشى بالظبط بس طبعا هتهرسيها و هى نية و تعمليها صوابع واحرسى انها تكون مغرومة من النص يعنى تصبحعيها على حاجة طويلة عندك

تدهنى الصنية بالسمنة بسيط اوى و ترسى الكفتة و لو عندك فحم ولعى فحمة و حطيها فى فنجان قهوة فيه قليل من الزيت وحطيها فى وسط الصنية قبل ما تحطيها ع النار و غطيها خمس دقائق و بعدين تشيلى الفنجان و تسويها ع النار مع التقليب

ولما تستوى نشفيها شوية فى الفرن هتبقى زى الكفتة المشوية فى رحتها و طعمها

وجمبها شوية بطاطس محمرة وعيش سخن

ان شاء الله هبقى اكملكو بقيت الاكلات اللى بتخلص بسرعة عشان الملل

و اوعو تنسوا ان طبق السلطة رئسى فى كل الاكلات لانه بيملى البطن و كمان مفيد

وياريت تعملوا كمان جمب الكفتة و الحواوشى طحينة لزوم اللذاذة و طريقتها سهلة

طحينة مع دوم مدقوق مع قلل من الخل ما قليل من الماء المغلى مع بهارات و بقدونس مفروم لو فيه مع التقليب المستمر حتى تحصلى على القوام المناسب

وبالهنا والشفا...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سكون الليل



عدد المساهمات : 8
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: زهقتى ومحتاره تطبخى ايه تعاااااااالى وانا اقولك   الأحد فبراير 21, 2010 1:46 am

ممممممممممممم
تسلميدك جوعتينى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: زهقتى ومحتاره تطبخى ايه تعاااااااالى وانا اقولك   الأحد فبراير 21, 2010 2:38 am

سلمت يداكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
زهقتى ومحتاره تطبخى ايه تعاااااااالى وانا اقولك
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات امير البحار :: منتدى امير البحار للنقاش والحوار :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: