منتديات امير البحار
زائرنا العزيز مرحبا بك فى منتدى امير البحار ان لم تكن مسجل فنحن يسعدنا انضمامك لاسرة المنتتدى(اسره منتدى امير البحار)

منتديات امير البحار

منتدى مصرى عام
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» دعاء لنصرة الشيخ الهاشمي
الإثنين ديسمبر 15, 2014 1:09 am من طرف كنده

» أنشودة لما نستشهد بنروح الجنة
الإثنين نوفمبر 11, 2013 2:56 pm من طرف صحفى المستقبل

» كفر المنازلة
الجمعة نوفمبر 02, 2012 6:58 am من طرف صحفى المستقبل

» من كتاباتى الخاصه
الإثنين مايو 21, 2012 4:10 am من طرف صحفى المستقبل

» أدخل إضحك واخرج
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:19 pm من طرف Albe7_Alromanci

» هل انتى مهمة عند زوجك
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:10 pm من طرف Albe7_Alromanci

» صلاح جاهين انا مصر عندى احب واجمل الاشياااااء
الخميس مارس 31, 2011 1:39 pm من طرف صحفى المستقبل

» قصيدة لشعب دمياط
الخميس يناير 27, 2011 12:28 pm من طرف صحفى المستقبل

» احـتـرامــي.. لـلـحـرامــي
الخميس ديسمبر 09, 2010 12:42 pm من طرف صحفى المستقبل

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

شاطر | 
 

 طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:20 am

السلام عليكم


صبـــــــــــــــــــــــــــــــــــاح الخـــــــــــــــير

حبيباتى معظمنا بيعانى من زيادة الوزن طبعا من طريقة اكلنا الخطأ
طب لية نطبخ غلط وبعدين نشتكى من زيادة الوزن
تعالو بقى اقولكم على اسرار مطبخى


طريقة طهى مكرونة صحية

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

نسلق المكرونة عادى وبدل طريقة الصلصة المعتادة نضع كاتشب او مبشور جبنة سايح تخيلو تكلوا مكرونة وما تزودى وزنك


وتصدقوا انكم تكلوا محشى وتخسوا
المقادير
________________
ربع ربع كوب ارز
خمس ورقات كرنب او 4 بذنجانات محفورين( مقورين) او 4 فلفلات او 6 ورقات عنب
اختارى المحشى اللى انتى تحبيه
2شدة بقدونس
2 شدة كسبرة خضراء
2 شدة شبت
ملح خفيف
كوب عصير طماطم
فلفل وبهارات خفيفة احدذرى المرقة فى اى اكل معلقتين زيت زيتون
بشر بصلة
3 فص توم
اياكى يا فتوكة يا مدايتة تستخدمى سمن او اى زيوت او تقدحى او تسبكى
الطريقة
___________

حطى البصل المبشور + التوم+ البقدونس المقطع صغيرا +الشبت + والكسبرة الخضراء على النار مع الزيتون و عصير الطماطم ولما الخضروات دى تدبل حطى البهارات والملح
تعالى نحشى
غسلتى الرز حطى الخلطة على بعضها اياكى تحطى لحمة لو حطيتى لحمة هتتخنى الاكلة دى من غير اى لحوم
المهم عبى البذنجان او الفلفل او لفى ورق العنب او الكرنب
ورصى فى حلة واطبخى وكلى وادعيلى
طبعا مش هنقدح للمحشى
انسي موضوع تقدحى دا ماشى



واياكى تحطى لحوم لان المحشي دا بيسحب الكوليسترول والدهون من الجسم
لو حطيتى هتتخنى انا بحذرك اهووووووووووووووووووة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:26 am

طرقة عمل الأرز بدون سمن أو زيت أو زبده (أرز دايت )

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ



توضع المياه المغليه في الحله و معاها ملعقه كبيره من الخل عشان الأرز مايعجنش ثم يوضع الملح و يضاف بعد ذلك الأرز المغسول و يترك للسواء على النار بالطريقه العاديه زي أي أرز .

ممكن إضافة أي نكهه للأرز عشان ماتزهقيش

مثلا:ربع ملعقة قرفه أو ملعقة كاري أو ملعقة كاري

بالنسبه للسلطه ممكن تضيفوا 4 أو 5 ملاعق من الأرز او المكرونه للسلطه و ذلك للتنويع في طبق السلطه المعتاد و هتحسي كمان إن الطبق بقى كبير و محتوياته متنوعه . جربوا و مش هتندموا أبدا عشان طرق الطهي دي تفضل معانا طول عمرنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:31 am

طريقة كيكة صحية
ــــــــــــــــــــــــــــــ


المقادير
ــــــــــــــــــــــ تصلح لعمل قالب صغير او عدد 3 قالب من القوالب المستخدمة للفرن(الصغيرة)

10 معلقة دقيق شوفان او دقيق اسمر
5 سكر بودرة او للى عندهم انيميا مثلى يبقي 5 معالق عسل ابيض
نصف كيس بيكنج بودر - كيس فانليا
بيضة واحدة فقط
3 معالق زيت كريستال ويا سلام لو كان عافية والاجمل لو جبتى زيت الزيتون وسخنتيه هتروح ريحته نهائيا للاحتفاظ بريحة الكيك المميزة
الطريقة
ـــــــــــــــ
نضرب البيضة + الزيت + العسل او السكر ضربا جيدا بالمضرب ثم نضيف الفانليا مع استمرار الضرب
نضيف الدقيق + البيكنج بودر+ كمية ماء مناسبة للوصول لعلامة الشريط
ندهن القارب زيت وكمية دقيق حتى لا تلتصق الكيكة ونضع الكيكة بها
وندخلها الفرن مثل الكيك العادى
فوائد هذة الكيكة
_______________
دقيق الشوفان لا يسمن عند وضعه مع زيت الزيتون بينخسس
الكيكة دى نسبة سعراتها الحرارية منخفضة جدااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:47 am

اسباجيتى بصلصة الخضروات
_______________
المقــادير:
1 حبة باذنجان (مقطعة لمكعبات متوسطة الحجم)
1 بصلة كبيرة (مقطعة لشرائح)
1 فص ثوم (مطحون)
1 حبة فلفل أخضر (مقطعة لمربعات)
1 حبةكوسا (مقطعة لمكعبات متوسطة الحجم)
500جرام طماطم (مقشرة ومنزوعة البذور ومقطعةلقطع كبير)
2/1كوب خل أبيض
1 ملعقة صغيرة فلفل أ سود
500جرام معكرونة سباغيتي (مسلوقة ومصفاة)
4 ملاعق كبيرة جبنة رومى (مبشورة)



طريقة التحضير:
. يطهى الباذنجان، البصل ،الثوم، الفلفلالأخضر، الكوسا، الطماطم، الخل في وعاء طهي مقاوم للالتصاق على نار هادئة
. مع تحريك بين حين لآخر لمدة 30 – 45 دقيقة أو إلى أن يتحول الخليط إلى صلصة كثيفة
. تضاف كمية من الفلفل الأسود حسب الرغبة
. تضافالصلصة إلى المكرونة بالملعقة وتخلط معها بلطف، ثم ترش الجبنة المبشورعلى السطح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:47 am

طبق دجاج مشوي للرجيم
دى طريقة سهلة جداااااااااااا وسريعة
وما ننساش طبق السلطة مقدما


تتبيلةالدجاج

____________

:بهارات خاصةللدجاج كركم ملح وفلفل شطة مهروسةبالزيت(لا تضيفي أي زيوت)

الطريقة:

ينزع جلد الدجاج و يغسل جيدا..يفرك بالبهارات جيدا ثم يدخل إلى الفرن و يحمر من الأعلى والأسفل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن   الإثنين فبراير 15, 2010 2:48 am

طريقة عمل مكعبات اللحم المشوية










*وجبة صحية من اللحوم (اللحم البقرى):


* المقادير:

1/2 1 كيلو لحم بقرى مقطع إلي مكعبات ثمرتان بصل مقطعة إلي حلقات
800 جرام طماطم مقطعة إلي قطع صغيرة
1/2 كوب خل أبيض
1/2 كوب ماء
3 ملاعق صغيرة سكر
300 جرام صلصة طماطم ملح وفلفل




* الطريقة:

- ترص قطع اللحم في صينية ثم يوضع فوقها البصل والطماطم والماء والسكر وصلصة الطماطم والملح والفلفل.
- توضع في الفرن تحت درجة حرارةمتوسطة مع وضع غطاء علي الصينية.
- تترك في الفرن حتى تمام نضج اللحم، حتى يقل منسوب السائل.
وبالهنا والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: فراخ بالصلصة الحارة وتتأكل اكل   الإثنين فبراير 15, 2010 2:57 am

لسلام عليكم

طبعا الوصفة دى للى مش عايزة تسمن

فراخ بالصلصة الحااااااارة لذيذة وتتأكل اكل
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ



المقادير:


دجاجة وحدة كبيرة

5حبات طماطم
3حبات بصل
8قرون فلفل اخضر حامى
6فصوص ثوم صحيح
ملح وفلفل وشطة للتذوق






نسلق الدجاجةفيماء مغلي اولا ثم ناتى بوعاء ونضع فيها الطماطم والبصل والفلفل الحار والثوم والملح والفلفل الاسود ثم نضعهم على النار هادئة لمدة نصف ساعة ثم بعد التسوية ناخذهم ونضعهم في الخلاط ثم ناتى بالدجاجة ونضع عليها الصالصة المخفوقة ثم نضعهافى الفرن لمدة نصف ساعة
ومننساش نبدأ بايييييييييييييييييييييية


بـــــــــــــــــــــــالــــــــــــــــــــســـ ــــــــــلــــــــــــــــــطــــــــــــة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرييقة طهى سليمة وصحية وبدون زيادة وزن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات امير البحار :: منتدى امير البحار للنقاش والحوار :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: