منتديات امير البحار
زائرنا العزيز مرحبا بك فى منتدى امير البحار ان لم تكن مسجل فنحن يسعدنا انضمامك لاسرة المنتتدى(اسره منتدى امير البحار)

منتديات امير البحار

منتدى مصرى عام
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» دعاء لنصرة الشيخ الهاشمي
الإثنين ديسمبر 15, 2014 1:09 am من طرف كنده

» أنشودة لما نستشهد بنروح الجنة
الإثنين نوفمبر 11, 2013 2:56 pm من طرف صحفى المستقبل

» كفر المنازلة
الجمعة نوفمبر 02, 2012 6:58 am من طرف صحفى المستقبل

» من كتاباتى الخاصه
الإثنين مايو 21, 2012 4:10 am من طرف صحفى المستقبل

» أدخل إضحك واخرج
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:19 pm من طرف Albe7_Alromanci

» هل انتى مهمة عند زوجك
الجمعة سبتمبر 09, 2011 2:10 pm من طرف Albe7_Alromanci

» صلاح جاهين انا مصر عندى احب واجمل الاشياااااء
الخميس مارس 31, 2011 1:39 pm من طرف صحفى المستقبل

» قصيدة لشعب دمياط
الخميس يناير 27, 2011 12:28 pm من طرف صحفى المستقبل

» احـتـرامــي.. لـلـحـرامــي
الخميس ديسمبر 09, 2010 12:42 pm من طرف صحفى المستقبل

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

شاطر | 
 

 مربي فراولة للى عاملين دايت

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نقابى حيائى

avatar

عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 14/02/2010

مُساهمةموضوع: مربي فراولة للى عاملين دايت   الثلاثاء فبراير 16, 2010 12:49 am

المقادير
**********
-كيلو فراولة لانى بحبها اوى وهى اللى موجودة حاليا
- 5 معالق سكر سنترفيش
- 2لوح جيلاتين صغير من عند العطار او السوبر ماركت(اياكى تستخدمى الجيلى لانه مسكر)
2 كوب ماء
- برطمان كبير معقم

الطريقة
**********

نغسل الفراولة جيدا بعد نقعها بالماء لازالة الرمل المتواجد بها
- بجهز حلة بلاستيك او تيفال ونقطع الفراولة ونرص التقطيع على شكل طبقة ونضع معلقة سكر واحدة
- ونقعد نرص طبقة ومعلقة سكر وهكذا طبقة ومعلقة سكر واحدة حتى تنتهى الفراولة كلها
- نضعها بالتلاجة لتانى يوم اى نتركها بالتلاجة 24 ساعة حتى تنغمس الفراولة بالسكر وتطلع سكرها الطبيعى
- نضع اناء الفراولة اللى بالسكر على النار ونقلبه جيدا حتى تختلط الفراولة جيدا بسكرها والماء اللى نازل منها ونضع نص كوب ماء حتى تستوى جيدا
- ثم نضع كوب ونصف ماء يغلى على النار وعليه لوحين الجيلاتين حتى يثقل
- نضع الجيلاتين على الفراولة المستوية ونقلب جيدا حتى يختلطوا ببعضهم وتبقي تقيلة
ونتركها تبرد ثم تعبأ فى البرطمان السابق تعقيمه
*******
ما تخافيش الفراولة اصلا فيها سكر طبيعى سبحان الله ولما بنحط لها الخمس معالق سكر ونبيتها فيهم بتطلع الفراولة سكرها الموجود فيها يا سبحان الله وبتبقي مززة جداااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مربي فراولة للى عاملين دايت
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات امير البحار :: منتدى امير البحار للنقاش والحوار :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: